Art Deco-ram för fotografi
George Hoyningen-Huene "Divers"- 1930)

En speciell inramning av ett ikoniskt fotografi av den stilbildande modefotografen George Hoyningen-Huene (1900-1968).

Den strama men ändå uttrycksfulla ramen i Art Deco-stil accentuerar till fullo det avskalade men ändå så kraftfulla uttrycket i fotografiet.

Trappstegsprofilen lyfter ut motivet i rummet men leder ändå in blicken mot horisonten i fotografiet. Det varmtonade vitguldet som ramen är förgylld i är valt för att harmoniera med gultonerna i det svartvita i bilden och den svarta bakgrunden rund fotot framhäver skuggorna i kompositionen.

Vi valde också att lägga fotografiet med dess handrivna kanter ovanpå passepartouten för att ge fotografiet den autenticitet det förtjänar, en genuin och rå känsla.

Den svarta bakgrunden är ett Rocca-imiterat tyg som, förutom att det knyter an till Art Decons förkärlek till djur texturer, också genom sin struktur skapar ett mer dynamisk djup runt bilden.


Ramstommen är framhyvlad ur fin furu av hög kvalité innan den grundas upp med kritgrund. Hela ramprofilen förgylls i vitguld som sedan poleras upp.


Fotografiet monteras "flytande" på bakgrunden av en skicklig papperskonservator och slutligen förseglar vi hela paketet i ramen bakom ett reflexfritt glas för bästa visuella effekt.

Handmade frame for Divers, 1930 by  George Hoyningen-Huene
Handmade frame for Divers, 1930 by George Hoyningen-Huene