Nytillverkade tavelramar i Art Deco-stil för antika serietidningar

En kund kom till oss med tre antika serietidningar från 1937 och 38 som han ville rama in och undrade om jag kunde komma med något kul förslag.

Det visade sig att Musse Pigg, när den startades 1937, var den första Svenska serietidningen och i tidningen publicerades förutom översättningar också de hittills enda svenskproducerade Disneyserierna.

Med tanke på hur speciell historien bakom dessa tidningar är ville jag skapa en speciell känsla i inramningen. Det handlade inte bara om ett sett att få upp dom på väggen bakom glas utan att presentera dem på ett unikt sett. Något som framhäver dem som värderade samlarobjekt snarare än bara serietidningar.

Min idé blev en association till gamla lyxiga biografer och inramade filmaffischer. Så känslan här var att man skulle komma in i en lyxig Art Deco byggnad på 30-talet och finna dessa inramade tidningar i foajén. Så Art Deco ramar fick det bli. Jag hade helst sett hela denna ramprofil förgylld med polerat silver över hela ytan men kunden fick det inte att passa i sitt hem, så vi gjorde en kompromiss, svarta med försilvrade linjer och plaketter.