Heraldisk vapensköld i trä.

Träbildhuggare Christer Björkman Träbildhuggare Christer Björkman   Ett träskuret adelsvapen, sk. vapensköld. Skölden är skuren efter familjens vapensköld i Riddarhuset samt tillhörande blasonering.

   Uppbyggnaden består av den centrala skölden (vapensköld) med familjens sköldemärke. Ovanpå hjälmen vilar en friherrekrona omgiven av två snedställda bygelhjälmar. Kompositionen sveps in av ett kringliggande hjälmtäcke med skuren fransbård runt om och som kröns av ytterligare två friherrekronor med respektive hjälmprydnad, det ena ett lejon och det andra fanor med en kommandostav och krona.

   Vapnet är helt skuret för hand i trä och det har sedan grundats upp med en traditionell kredering som sedan förgyllts med bladguld och silver samt målats linoljefärg. Ytan har sedan patinerats något för att skapa ett lite äldre intryck.   Vi tillverkar vapensköldar efter dina önskemål, vi anpassar storleken och utförandet efter dina behov.
Har ni några funderingar är ni alltid välkommna att höra av er via mejl eller telefon så ska vi försöka att hjälpa er så gott vi kan.

 

Träbildhuggeri. Hjälmtäcke med skuren fransbård
Hjälmprydnad i form av träskuret lejon 

Hjälmprydnad i form av fanor och kommandostav med krona
Vapensköld. Träskuren för hand med hjälmtäcke, bygelhjälmar och hjälmprydnader

 

Träskurna bygelhjälmar som omges av hjälmtäcke
 

Hjälmar samt friherrekrona omgivna av hjälmtäcke 

Bygelhjälm, försilvrad och förgylld

 

Vapensköld, träskuren i Lind


 

Heraldisk vapensköld med hjälmar, hjälmtäcke och hjälmprydnad
 

Adelsvapen, träskuret, förgyllt och målat.